Тук има 447 873 обяви за имоти
Търси + Добави Бележник
Продава  Пром. помещение, област София, гр. Ихтиман •  390 000 EUR • ID 71630592 — holmes.bg - [2]

Продава Пром. помещение област София, гр. ИхтиманID: 71630592

Виж на картата
390 000 EUR
Не се начислява ДДС
Запиши имота в Бележника
Super Credit
  • Квадратура
  • 2800 m2
  • Етаж
  • Особености
  • С действащ бизнес / Контрол на достъпа / Охрана / Тухла, 71630592
Допълнителна информация:
Представям на Вашето внимание доказано печеливш и активно работещ бизнес за продажба.
Цех за производство на пелети за отопление, намиращ се в гр. Ихтиман и с идеална локация, гарантираща успех. Разположен в собствена база на обща площ 2800кв. м. в непосредствена близост с магистрала Тракия , както и ЖП Гара Ихтиман. Върху този терен през социалистическия период, е функционирало също дървопреработвателно предприятие Шиндар .
Производството на пелети носи огромен потенциал, тъй като попада в сектор ВЕИ (Възобновяеми енергийни източници), който е един от основните приоритетни на ЕС. Износът на това биогориво нараства с всяка година, защото все повече се ползват екологични методи за отопление, както в бита, така и в промишлеността. Предимствата са много повече и много по-перспективни, отколкото останалите видове гориво.
Цехът за производство на пелети е 300 м2, а административна сграда е 49 м2. Сградата на цеха е едно цяло производствено помещение, в което се осъществяват дейностите по сушенето, пелетизирането (формирането на крайния продукт), охлаждането на пелетите и пакетажа. Към цехът е изграден навес, откъдето стартират дейностите по обелването на трупите, раздробяването на дървесния материал (чипиране) и подаването към сушилнята.

Административната сграда има част предвидена за администрацията и част за работниците. Частта за администрация се състои от преддверие с място за секретар, голямо помещение за административния персонал и тоалетна. Частта, предвидена за работниците има задължителните баня и тоалетна, място за шкафчетата за дрехи и обща стая за храна и отдих. Цехът и административната сграда са метална конструкция и термопанел върху бетонов фундамент. Дружеството има платени мощности и сключен договор с ЧЕЗ за предоставяне на 300 кВ мощности електроенергия. Тези мощности покриват целия производствен процес, както и захранването на административната сграда и са достатъчни за непрекъсната работа. Касетата на трафопоста е новооборудвана за 600 кВ, като има свободни налични мощности. Това дава възможност за получаване на допълнителни мощности при евентуално разширяване на производствената дейност.
Линията за производство на пелети е с реален капацитет от 1, 2 т/час

Страница на обявата:
Сподели обявата:
Публикувана в 10:25 на 26 април, 2024 год. Обявата е посетена 58 пъти
Брокер:
Брокер Irina Voynova Irina Voynova

Личен телефон: 0885 551 314

Още оферти от Irina Voynova:
продажби   наеми
Агенция:
Агенция ДЖИА КЪНСАЛТ
ДЖИА КЪНСАЛТ
град София, София, бул. Витоша 186, вх.В, ет.2

Офис телефони: 0886 605 331
Телефон: 0899985522

Още оферти на агенцията:
продажби   наеми
Изпрати E-mail на продавача:
  • Въпрос:

  • Вашето име:

  • Вашия Е-mail:

  • Телефон: